Publicatie ETIM-RT: ETIM MC 1.0 - NL staat online!

  • Posted on:  vrijdag, 01 juli 2016 13:05
  • Written by 

Met trots kunnen wij u berichten dat de eerste versie van ETIM-RT, ofwel ETIM voor rekenen en tekenen, definitief is en als open standaard vrij beschikbaar is via onze website. In aanvulling op de basis ETIM klassen geeft ETIM-RT specifieke parameters om de betreffende producten als 3D geometrisch object te modelleren en/of parameters voor engineeringstoepassingen.

Hiermee wordt ook formeel het resultaat van het ETIM-RT project overgedragen aan Ketenstandaard Bouw en Installatie en zullen wij het beheer en doorontwikkeling van de standaard verzorgen. Vanaf nu zullen we overigens niet meer van ETIM-RT spreken maar van ETIM-MC, waarbij MC staat voor Modelling Class. Onder deze naam wint onze nieuwe standaard internationaal nu al aan bekendheid, om verwarring te voorkomen kunnen we daarom beter nu gelijk afscheid nemen van de term RT.

Naast het feitelijke publicatiebestand worden bij de publicatie een aantal andere documenten aangeboden, waaronder de formaatbeschrijving. Daarom vindt u als ondersteuning bij de downloads ook een kort toelichtingsdocument welk een overzicht geeft van de betreffende documenten en wat ze inhouden. In dit document staat ook een link naar de dynamische publicatie van ETIM-MC, waar toekomstige uitbreidingen en aanpassingen dagelijks worden aangevuld. Want ETIM-MC is nog niet af, in deze eerste publicatie zijn de eerste 361 MC klassen opgenomen, ook wel productmodellen genoemd. Dit zijn de ‘meest getekende’ installatieproducten die binnen de scope van het project vielen. Binnen het vervolgproject UOB zullen de opgeleverde productmodellen de basis vormen voor de eerste uniforme objecten.

Om direct naar de publicatiebestanden te gaan klik hier. Natuurlijk kunt u ook online in ETIM CMT de MC klassen bewonderen. Wij zijn blij met het resultaat, we hopen dat u dat ook zult zijn! Heeft u nog niet eerder van ETIM-RT gehoord, kijkt u dan naar deze animatievideo, die u in 3 minuten kort maar krachtig uitlegt waar het over gaat. En voor vragen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Read 2707 times Last modified on vrijdag, 01 juli 2016 13:12